Harkemase Boys, een begrip in het noorden. Het kleine Friese dorp Harkema telt slechts 4200 inwoners, maar van een kleine dorpscultuur is geen sprake als het eerste elftal van de club in actie komt. Wekelijks schreeuwen zo’n duizend supporters hun club naar de overwinning. ‘Mei ús allen binnen wy íen’ pronkt het op de website; met z’n allen zijn wij één. Om die eenheid nog meer kracht bij te zetten is de KNVB Club App geïntroduceerd.

VV Caesar is een voetbalclub uit het Limburgse Beek. De vereniging heeft zes seniorenteams, een veteranenteam, twee damesteams, een goed draaiende jeugdopleiding en een g-voetbalteam. Met een kleine 600 leden is het een van de grotere verenigingen uit de regio. Een vereniging waar veel waarde wordt gehecht aan goede communicatie. Een van die communicatiemiddelen is de KNVB Club App.

Harkema Opeinde, een kleine dorpsclub met in totaal zo’n 350 leden. Speler Jan Kooistra (38) voetbalt al ruim dertig jaar bij de club uit het Noord-Friese Harkema en is samen met zijn compagnon Wouter Slotegraaf mede-oprichter van de KNVB Club App. ,,Als speler wilde ik graag alle clubinformatie in één opslag op m’n mobiel bekijken en omdat dit nog niet kon, zijn we begonnen met de bouw van de Club App."

Blauw-Zwart, een doorsnee vereniging van zo’n 700 leden in het mooie Wassenaar. Iedere week komen spelers, vrijwilligers en buurtgenoten naar de club om te genieten van het voetbal. Maar de club doet meer. Door de weeks wordt de accommodatie gebruikt voor de BSO. Om extra inkomsten te genereren. Een andere strategische keuze om financieel sterker te worden is de introductie van de KNVB Dataservice en de ClubApp.